Schilderskring houdt open huis

Een werkstuk van jeugdclublid Lisa Noorman van de Schilderskring Diever.

De Schilderskring Diever organiseert op zaterdag 24 september een open middag voor mensen die interesse hebben in schilderen. De Schilderskring Diever bestaat al meer dan 40 jaar en treedt ieder jaar naar buiten met de expositie in de St. Pancratiuskerk.

Bij de Schilderskring is qua schilderen (bijna) alles mogelijk: aquarel, olieverf, acryl of mixed media. En dat voor beginners, gevorderden en kunstenaars. Men heeft de beschikking over het eigen ‘Kringgebouw’, de Paletmess, direct naast Stad en Es, aan de Westeres in Diever.

Iedere week is er open atelier op maandagavond, woensdagochtend of woensdagmiddag. Hier kan men gezellig samen met anderen komen schilderen. „Dat werkt inspirerend en intussen kunt u ook van anderen leren,” vindt de organisatie. „Maar daarnaast organiseren we voor en door leden ieder jaar wel een of meerdere cursussen. Zo hebben we het afgelopen jaar een cursus , een cursus abstract en een cursus compositie gegeven.”

Binnenkort wil de Schilderskring Diever weer beginnen met cursussen. Nu voor beginners. Meedoen is geheel vrijblijvend. Misschien een mooie reden om de open dag vanaf 13.30 uur te bezoeken. Daar geeft Ernest Mols uitleg over aquarel schilderen. U kunt nu alvast een plaatsje reserveren via secr.schilderskringdiever@gmail.nl

Nieuws

menu