Thirza uit Havelte en Anouk uit Havelterberg doen mee aan Popsport Drenthe. Eerste optreden is op Bevrijdingsfestival Drenthe

De kickoff van Popsport Drenthe.

De kickoff van Popsport Drenthe. Aangeleverde foto

Vijf jonge poptalenten zijn gestart met het coachingsprogramma Popsport. In dit programma helpen professionele coaches muzikale nieuwkomers aan kennis over de muziekindustrie en een eigen geluid. Singer-songwriters MARIN uit Assen, Thirza uit Havelte, Christy uit Ekehaar, Sven & Jeffrey uit Assen en Anouk van Geel uit Havelterberg wagen de sprong in het diepe.

Zij werken de komende drie maanden aan songwriting, stage-performance en marketing. Coaches zijn zanger/gitarist Ruben van Hemmen, Ordia Diane beter bekend als urban artiest Jadi D. en drummer/gitarist/songwriter Jesper Albers.

Jaarlijks dromen tientallen jongeren van een carrière in de muziekindustrie. Maar om daar te komen is veel oefening en een netwerk nodig. Veel schrijven, repeteren en optreden. En natuurlijk hebben ze ook een beetje geluk nodig. In Popsport bieden Stichting Kunst & Cultuur en The Bake Shop de jongeren tussen de 14 en 21 jaar een eerste stap in Drentse muziekwereld.

Kort optreden

De komende weken bereiden de Popsport-deelnemers een kort optreden voor op de Playgroundstage van het Bevrijdingsfestival Drenthe. Daarna wordt gewerkt aan een eindpresentatie. Het poptalent dat zich de komende maanden het meest weet te ontwikkelen, mag naar het landelijke traject van Popsport. In dit traject komen talenten uit verschillende provincies samen om verder te werken aan een muziekcarrière. Landelijk wordt samengewerkt met De Basis van de band De Staat uit Nijmegen.

Popsport is een talentontwikkelingstraject voor jongeren die een stap in hun professionele muzikale carrière willen zetten. De deelnemers krijgen workshops, optredens en individuele begeleiding om hun eigen muziek naar een hoger niveau te brengen.