Volop belangstelling voor opening Atelierroute Weerribben-Wieden 2022

42 kunstenaars tonen hun werk in Kulturhus. Foto: Wilbert Bijzitter

Onder grote belangstelling werd vrijdagavond de opening van de Atelierroute Weerribben-Wieden verricht door Harold Viscaal, voorzitter/directeur Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Hij bedankte de Kunstkring Steenwijkerland en het Kulturhus De Eendracht voor de organisatie van de Atelierroute en de overzichtstentoonstelling. Deze tentoonstelling in Giethoorn is gedurende de maand oktober tijdens de openingsuren van het Kulturhus nog te bezoeken.

Hij liet weten verrast te zijn over zowel de kwaliteit van de getoonde technieken als de kunstuitingen die in de overzichtstentoonstelling te zien waren. Maar ook door het grote aantal deelnemers, waardoor hij de conclusie trok dat in het gebied van het Nationaal Park veel kunstenaars werkzaam zijn.

Kennelijk is de omgeving een grote inspiratiebron voor veel mensen. Het Nationaal Park wil mede daarom ook bijdragen aan de versterking van het culturele aanbod. Reden waarom hij aangaf blij te zijn dat de naam Weerribben-Wieden enkele jaren geleden aan de atelierroute is verbonden.

Na de opening werd volop gebruik gemaakt van de gelegenheid de expositie te bekijken.

Dit was ook een mooie gelegenheid voor de deelnemende kunstenaars om elkaars werk te bekijken en te ‘netwerken’.

Nieuws

menu