Winnaar Conservatorium Concours 2021 Dianto Reed Quintet speelt op Kolonieconcert

Het Dianto Reed Quintet. Foto Kolonieconcerten.nl

Het vijfde concert in de serie Kolonieconcerten in het sfeervolle kerkje in Wilhelminaoord wordt zondagmiddag 5 februari ingevuld door het Dianto Reed Quintet, eerste prijswinnaars van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021. Het concert begint om 15.00 uur.

Het Dianto Reed Quintet is een kamermuziekgroep gevormd door vijf Spaanse jonge muzikanken bestaande uit: Maria González Bullon (hobo), Ovidi Martí Garasa (saxofoon), Maria Losada Burgo (fagot), Erik Steven Rojas Toapanta (bas klarinet) en Maria Luisa Olmos Ros (klarinet). De naam van de groep betekent ‘anjer’ in het Esperanto; anjer omdat het een typische mediterrane bloem is en Esperanto omdat het als een universele taal wordt beschouwd, zoals muziek.

Dianto Reed Quintet biedt een timbrische veelzijdigheid die een uniek geluid kan creëren, dankzij de combinatie van deze 5 houtblazers: klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo.

Na hun studie aan verschillende Spaanse conservatoria nemen Dianto Reed Quintet-leden deel aan verschillende jonge nationale en internationale orkesten, zoals onder meer het Jeugdorkest van Spanje, het Nationaal Jeugd Orkest en het Jeugdorkest van de Europese Unie. Tegenwoordig zetten ze hun masterstudie voort aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze masterclasses hebben gekregen van gerenommeerde musici als Miriam Pastor, Simon van Holen, Arno Borkamp, Saskia Mees of Bas Pollard.

Het Dianto Reed Quintet heeft de Eerste Prijs gewonnen op het Storioni Concours 2021 en is het een van de finalisten van het Dutch Classical Talent 2022/2023 (met een nog te houden finale). Onlangs wonnen zij de eerste prijs op de ‘XV Concurso Nacional de Música de Cámara Villa de Cox’ in Alicante, Spanje. Zij traden op in onder meer Podium Witteman, De Klassieken, Spiegezaal Avrotros en voor de NPO Radio 4.

Voor 5 februari staan de prachtige stukken ‘Identidades’ en delen uit ‘All about contrast’ op het programma.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op de website kolonieconcerten.nl, via het e-mailadres kaartverkoop@kolonieconcerten.nl of bij de ingang van de kerk. Het concert vangt aan om 15.00 uur; de deur van het kerkje opent om 14.15 uur. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Nieuws

menu