Zomerexpositie bij Kunst & Kleur Kalenberg is open

Ook de ijsvogel van kunstenaar Geert Schuurman is te zien.

Ook de ijsvogel van kunstenaar Geert Schuurman is te zien. Foto Galerie Kunst en Kleur

Gelijktijdig met de aankomst van vele vogelsoorten in en rond Kalenberg, (zelfs de hop is er gespot!), streken er diverse kunstenaars neer in de galerie aan de Kalenbergergracht. Zowel binnen als buiten valt het bijzonder diverse kleurenpalet aan schilderijen, keramische- en glasobjecten op.

De glasobjecten van de in Duitsland wonende en werkende Anne-Jan Hoogland zijn vooral in de tuin rond de galerie te vinden, waar zij het licht van de zon kunnen opvangen en nog intenser van kleur worden. Heel bijzonder zijn ook de keramische keien en objecten van keramiste Joke Visser. Zij liet zich voor deze serie inspireren door de römertopf van haar grootmoeder. De keien hebben een plaats gekregen in het grasveld achter de galerie. Zij vormen samen als het ware een reizend keienpad dat zich door heel het land verplaatst. Heel toepasselijk dus nu ook in Steenwijkerland.


Joke Ket exposeert haar mixed media schilderijen en objecten die tot stand zijn gekomen vanuit haar passie voor de Wadden. Zelfs het slik van het Wad heeft in haar werk een plek gekregen. Haar werk daagt je als het ware uit, om als toeschouwer van haar schilderijen, met de ogen een wandeling over het Wad te maken. Haar boeiende objecten kwamen tot stand door een samenwerkingsverband met keramiste Jessica Lelieveld.

Een heel andere kunstvorm is het werk van Bernadette Brefeld. Haar werk is inmiddels bij veel kunstliefhebbers bekend en valt op door haar opvallende beeldtaal. De personages op haar schilderijen kenmerken zich door een sterk vereenvoudigde anatomie waarmee ze bij de kijker verrassend snel herkenbare emoties weten op te roepen. Sinds kort zijn er ook beelden van haar hand die als het ware, vanuit het platte vlak van het schilderij, de 3dimensionele wereld zijn binnengetreden. Eigenzinnig en ontroerend en vooral ook met veel humor, een sterk aanwezig kenmerk van de kunstenares zelf.

Om terug te komen op de prille intocht van de vogels in de Weerribbenlente; het werk van Geert Schuurman is aanwezig in de galerie met een uitgebreide collectie vogels. De gekraagde roodstaart, het roodborstje, het winterkoninkje, de ijsvogel maar ook de kool- en pimpelmees ontbreken niet. Zelfs de eenvoudige mussen kregen een plek op een kleine tak en allen werden zij met veel liefde en oog voor detail tot leven gewekt door de kunstenaar.

Natuurlijk heeft de collectie keramische figuren en gebruikskeramiek van de Spaanse keramiste Montse Zurilla, vriendin van galerie-eigenaar Irene van der Luit, een vaste plek in de expositie. Verder vindt u in de galerie gebruikskeramiek, o.a. een collectie van Elke van der Berg, sieraden en werk van diverse andere kunstenaars.

Wie een fietstocht of een wandeling door de Weerribben maakt, is welkom in Galerie Kunst en Kleur aan Kalenberg Noord 5, van woensdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Voor bezoek buiten deze uren kan een afspraak gemaakt worden. via het e-mailadres kunstenkleur@gmail.com. Voor mensen die slecht ter been zijn is een klein pontje beschikbaar, waarmee naar de overkant van de Kalenbergergracht gevaren kan worden. De toegang tot de expositie is vrij. De expositie is te zien tot 1 september a.s. Achter de galerie is een labyrint en stiltebos waar muntthee verkrijgbaar is. Kijk ook op www.kunstenkleur.nl