Zonneschijn in het Koloniekerkje met folk en Americana van de broers Van der Westen

Dieter en Eric van der Westen komen zaterdagavond naar het Koloniekerkje. Foto Studio Klaes

De muzikale broers Dieter en Eric van der Westen maakten tijdens de coronapandemie een album met zelfgeschreven nummers over onbevangenheid en hoop met de titel ‘The Sun Will Rise Again’. Op zaterdag 11 maart spelen ze in het Koloniekerkje.

Het album, gepresenteerd vanuit de grote zaal van Paradiso in Amsterdam, werd met veel lof ontvangen in pers en inmiddels spelen de broers ook weer volop live, na een verplichte pauze van anderhalf jaar. Dit voorjaar tourt het duo langs een reeks theaters in heel het land. Zanger gitarist Dieter van der Westen timmert de laatste jaren hard aan de weg met zijn eigen muziek. Daarnaast speelt hij met zijn andere band Kasba over de hele wereld en werkte hij in Nederland samen met o.a. BLØF, Paul de Leeuw, Frank Boeijen en het Metropool orkest. Contrabassist Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek en is op dit moment een van de best beluisterde jazzartiesten van Nederland op streamingdienst Spotify. Hij speelt onder anderen met Componist des vaderlands Martin Fondse, trompettist Eric Vloeimans en de Turkse popster Sezen Aksu.

In deze akoestische en intieme duo bezetting presenteren de broers zaterdagavond hun liefde voor folk en americana. Het concert in het Koloniekerkje aan de Koningin Wilhelminalaan 53 begint zaterdagavond om 20.00 uur. Reserveer via: kaartverkoop@koloniekerkje.nl

Nieuws

menu