't Lam Ontmoet The Lasses en Green Book

The Lasses, bestaande uit Margot Merah en Sophie Janna. Foto Jean Francois Ignasse

De organisatie van ‘t Lam Ontmoet heeft in februari weer een mooi programma samengesteld, bestaande uit de film Green Book, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, die een donkere geschiedenis van discriminatie en racisme laat zien, en ook komen The Lasses eindelijk op vrijdagavond 10 februari spelen in het Doopsgezinde kerkje Vermaning ‘t Lam aan de Breestraat 2.

Sterke harmonieën, loepzuivere zang en ongedwongen stemgeluid maken The Lasses een veelgevraagd duo in de internationale folk scene. Margot Merah en Sophie Janna touren met hun folk ballades, afkomstig uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folk tradities en intieme eigen liedjes, de wereld over.

Hun stemmen smelten prachtig samen in hun akoestische muziek waarbij je referenties zou kunnen maken met bijvoorbeeld Mary Black, McGarrigles, the Roches, Sandy Denny en Nathalie Merchant en Olabelle Reed. Van de laatste 3 staan er tevens ook songs op hun laatste album Undone. Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukelele, met hun gevoelige liedjes, charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses ieder publiek te raken. Eind 2019 verscheen het vierde album ‘Undone’, dat werd gepresenteerd met een uitverkocht concert in het Amsterdamse Paradiso Noord. Ook waren Margot en Sophie te zien bij tv-programma Vrije Geluiden en stond het album op nummer 1 in de Euro-Americana Chart. Het concert van The Lasses, bestaande uit Schotse, Ierse en Amerikaanse folk ballads, begint om 20.15 uur.

Green Book

Vrijdag 17 februari om 20.15 uur is de film Green Book te zien. Dit op de werkelijkheid gebaseerde verhaal over de tijdens een tournée door de zuidelijke staten ontstane vriendschap tussen de zwarte pianist Don Shirley en zijn Italiaans Amerikaanse lijfwacht Tony Lip, is hartverwarmend èn onthutsend. Het verhaal speelt in 1962 toen in de VS de rassenscheidingswetgeving nog van kracht was. In het zg. Green Book stonden de plekken genoemd waar zwarte Amerikanen welkom en veilig waren. Zwarte pianisten werden alleen als jazz muzikanten getolereerd, maar op de klassieke concertpodia waren ze een zeldzaamheid. Met o.a. Viggo Mortensen en Mahershala Ali. regie Peter Farelly, VS. Voor een indruk, kijk naar de trailer https://youtu.be/QkZxoko_HC0

Reserveren: karin@karinklomp.nl

Nieuws

menu