Eieren zoeken op het internet

Eigenaresse Evelyn vindt een ei in de mooie tuin bij de Wapser Herberg.

Eigenaresse Evelyn vindt een ei in de mooie tuin bij de Wapser Herberg. Eigen foto

Bijzondere paasdagen voor de kinderen in Wapse en directe omgeving. Ze gaan niet naar buiten om eieren te zoeken, maar doen dit digitaal. Het is een initiatief van de Herberg van Wapse. Kinderen kunnen online zoeken in een serie foto’s die alleen tijdens de paasdagen online staat. Elke foto heeft een bijbehorende letter en uit de letters bij de foto’s met een ei erop, komt een woord waarmee de kinderen een zakje paaseitjes kunnen winnen.

In 2020 zou eigenlijk al de eerste editie van het eieren zoeken plaatsvinden. De Herberg van Wapse beschikt over een grote tuin die ze graag meer wilden inzetten voor verscheidene evenementen, maar ook feesten en partijen van gasten. Eén van de ideeën voor een eigen evenement was eieren zoeken tijdens de paasdagen voor kinderen uit Wapse en omgeving; iets waar de tuin zich perfect voor zou lenen.

Corona

Het coronavirus gooide roet in het eten en het eieren zoeken moest overgaan. Toen duidelijk werd dat het ook in 2021 een lastig verhaal zou worden, was de maat vol wat de Herberg van Wapse betrof. Ze konden het niet over hun hart verkrijgen om de tweede keer paaseieren zoeken ook over te laten gaan en bedachten een digitaal alternatief.

Foto’s

Hiervoor publiceert het bedrijf op Eerste Paasdag een serie foto’s op haar website die beide paasdagen online zal staan. Bij elke foto staat een letter en op een deel van de foto’s is een paasei verstopt. Kinderen die alle paaseieren vinden kunnen met de bijbehorende letters een woord maken, die ze onderaan de pagina kunnen insturen. Als ze het goede woord vinden, winnen ze een zakje chocolade-eitjes.