Fairtrade Westerveld zet horeca in het zonnetje

Een cadeau voor de hele horeca. Foto: persfoto

Chantal en Ruben Krop, uitbaters van restaurant De Sluiswachter in Dieverbrug, zijn zaterdag in het zonnetje gezet door vrijwilligers van de werkgroep Fairtrade Westerveld. Chantal en Ruben Krop namen de waardering voor de hele horeca in Westerveld in ontvangst.

Volgens Jan Langenkamp, voorzitter van de werkgroep, verdient de hele horeca in deze tijd een pluim. „De horeca probeert met verschillende acties zoals take away en to go, via buitenkarren of maaltijdboxen toch mensen te laten genieten van een maaltijd.” Burgemeester Rikus Jager, die een dag eerder bij het gemeentehuis nog de fairtradevlag had gehesen, prees de inzet en vooral de moed van de twee jonge ondernemers om 1 januari van dit coronajaar het lef te hebben het restaurant te openen.

Fair trade

Lisa Hulskamp van het Landhotel Diever overhandigde, als collega-ondernemer en werkgroepslid, een mand met asperges. Zo worden door de werkgroep ook verschillende ondernemers met elkaar in contact gebracht. Jan Langenkamp sprak de hoop uit dat De Sluiswachter een fairtrade-restaurant wordt. Dat betekent niet alleen fairtradeproducten aanbieden, maar ook actief uitdragen.

Na het uitspreken van de waardering voor alle horeca-ondernemers, werd een lunch geserveerd. De werkgroep hoopt dat door deze actie vele bezoekers dit restaurant ook in coronatijd, weten te vinden.