Honderden oldtimers trekken de aandacht op evenemententerrein De Tippe in Staphorst

Honderden oldtimers én bezoekers waren gisteravond op evenemententerrein De Tippe in Staphorst te vinden. Eindelijk.

Genieten van de oldtimers en proberen de 1,5 meter in acht te nemen.

Genieten van de oldtimers en proberen de 1,5 meter in acht te nemen. Foto: Frens Jansen

Een doekje voor het bloeden, maar wel een leuk doekje. De jaarlijks Grasbaanraces van de motor- en autosportvereniging AMBC uit Staphorst gaan dit jaar weer niet door. Door corona bleek de organisatie te ingewikkeld. De jaarlijkse oldtimertocht die altijd op de vrijdagavond voorafgaand aan de Grasbaanraces plaatsvindt, kon wel doorgaan.

Gisteravond was het genieten op evenemententerrein De Tippe, waar zo’n 250 oude auto’s, motoren en bromfietsen van een zekere leeftijd konden worden bewonderd. Deelname was gratis, maar opgave was verplicht. Het oldtimervirus dat - meestal - mannen in zijn greep heeft, is zeer hardnekkig. Vaak willen de heren terug naar het gevoel van hun jeugd door in een auto van toen rond te rijden. Wat is er leuker dan het rijdende erfgoed gaande te houden. En wat is er leuker dan op een mooie zomeravond naar al dat moois te kijken.

Gisteravond kon dat voor de vele liefhebbers. Even geen corona, even geen gedoe, even kijken naar het rijdende verleden en de geur opsnuiven van gelode benzine en mengsmering. Rond de klok van 19.00 uur gingen de oudjes op pad voor een tocht door de omgeving. Niet te hard. Ontspannend tuffen met de zon in de rug.