Sem van Duren is eerste winnaar 'Fiets 'm dr in' van het Splash-event in Nieuwleusen

Sem kreeg de prijs uit handen van Stefan Keijzer. Foto: Aangeleverde foto

Enkele honderden kinderen bezochten eind september het Splash-event op het terrein van Zwembad de Meule in Nieuwleusen, maar er is één jongen die een speciaal aandenken kreeg: Sem van Duren. Hij slaagde bij het onderdeel ‘Fiets ‘m dr in’ de snelste tijd neer te zetten. Sem nam woensdag met een grote glimlach op het gezicht zijn prijs in ontvangst.

De eerste editie van het Splash-event bij zwembad de Meule was 25 september een groot succes. Enkele honderden kinderen waren, vergezeld door hun (groot)ouders, afgekomen op het evenement. De organisatie van het initiatief lag in handen van Kulturhus De Spil, in samenwerking met Saam Welzijn, Helios en Zwembad de Meule.

Het hoogtepunt van deze middag was de zogenaamde ‘’Fiets ‘m dr in’- competitie, geïnspireerd op het in de jaren ‘90 welbekende televisieprogramma Ter land, ter zee en in de lucht . In totaal gingen vijftien deelnemers deze sportieve uitdaging aan. Zij probeerden zowel de snelste tijd neer te zetten, als zo ver mogelijk te fietsen op de als maar smaller wordende waterbrug. Iedereen haalde uiteindelijk een nat pak, want de waterbrug hield halverwege het water op.

Sem van Duren slaagde erin om zonder angst zo snel mogelijk tot het einde van de waterbrug te fietsen. Hij kreeg woensdagmiddag 3 november daarvoor zijn prijs: een waardebon ter waarde van €100,-, in te leveren bij Slagerij Kouwen. Stefan Stefan Keijzer, manager van Kulturhus De Spil reikte de prijs uit.

Omdat het evenement op Burendag werd gehouden, heeft de organisatie Sem gevraagd vooral zijn buurtgenoten uit te nodigen voor een lekkere gourmetavond „aangezien barbecueën in november wat uitdagend is”, aldus Keijzer. Sem is blij met zijn prijs. De kans is groot dat hij titel gaat verdedigen tijdens de volgende editie van ’Fiets ‘m dr in’, die zal plaatsvinden in september 2022.

Nieuws

Meest gelezen