Theatermaker O’Sullivan geeft toneelworkshops voor kinderen en jongeren bij Scala in Meppel

Bij Scala in Meppel gaan jongeren aan de slag met toneel. Foto: Kim Stellingwerf

Theatermaken P.M O’Sullivan geeft maandag 25 oktober toneelworkshops voor kinderen en jongeren bij Scala Centrum voor de Kunsten in Meppel.

Van 16.30 tot 17.30 uur voor kinderen uit groep 5 en 6 van de basisschool, van 17.30 tot 19.00 uur voor kinderen uit groep 7 en 8 en van 19.15 tot 20.45 uur voor jongeren van de middelbare school.

Sprookjeswereld

‘In toneelklas 1 voor kinderen uit groep 5 en 6 herontdekken we de sprookjeswereld. We gaan aan de slag met oude verhalen vol levenswijsheden die van generatie op generatie zijn doorgegeven, zoals die van de gebroeders Grimm’, vertelt O’Sullivan.

Fantasie en creativiteit

‘In toneelklas 2 voor kinderen uit groep 7 en 8 nemen we afstand van het gemak van de mobiele telefoon. Zo maken we ruimte voor fantasie, creativiteit en uitdrukkingsvermogen. De kinderen leren hoe ze in de ‘echte wereld’ aandacht kunnen pakken, situaties ombuigen, zich ontspannen bewegen, contact maken, mensen verwonderen en nog veel meer.’

Acteren en het maken van een voorstelling

‘Toneelklas 3 is voor jongeren. Iedereen acteert, maar pas als je je er bewust van bent dan heb je een heel krachtig middel om tal van situaties de baas te zijn. We werken in de cursus aan creativiteit, improvisatie, lichaamshouding en het effect daarvan op anderen. Daarna werken we aan alles wat er komt kijken bij het maken van een voorstelling zoals decor, verlichting, audio, verhaallijnen, changementen, mis en scene, tempo en toon.’

De cursussen worden gegeven in de De Plataan aan de Vledderstraat 3c.

Nieuws

menu