‘Dit wordt honderd procent mijn plekje’. Sita Neutel uit Meppel was de eerste bewoonster van de nieuwbouwwoningen achter de voormalige hbs aan het Zuideinde

„Het is al een beetje mijn plekje, het wordt honderd procent mijn plekje.” Sita Neutel was op 7 juli de eerste bewoonster van de nieuwbouwwoningen achter de voormalige hbs aan het Zuideinde in Meppel. Vanuit haar keuken heeft ze zicht op de oude gymzaal en kan ze net het leeuwtje zien op het dak van het historische schoolgebouw. Sita (68): „Ik heb hier zelf niet op school gezeten dus het is niet uit nostalgie, maar het zicht is prachtig.” En dan moet het groen in de binnentuin nog gaan groeien.

Sita Neutel heeft naast de voordeur een lekker hoekje om te zitten.

Sita Neutel heeft naast de voordeur een lekker hoekje om te zitten. Foto: Wilbert Bijzitter

De woning was nummer zes en daarmee de laatste op haar voorkeurslijst, maar uiteindelijk is Sita heel blij dat ze deze heeft gekregen. De andere huizen hebben voor haar wel wat nadelen, ziet ze nu. De tuin vrij dicht op een donkere schuur bijvoorbeeld of auto’s die, als het hele plan klaar is, met de koplampen in huis zullen schijnen. Sita heeft er op haar plekje helemaal niets mee te maken.