‘Een betere liedjesschrijver worden’ Meppeler singer-songwriter S. Lois zet heel bewust kleine stapjes | Serie Passie voor muziek

Hoewel hij momenteel met één been in de professionele wereld staat, blijft bescheidenheid het handelsmerk van de Meppeler singer-songwriter Wijtze Valkema. Kleine stapjes zetten, langzaam bouwen om uiteindelijk een betere liedjesschrijver te worden, dat is het streven. Hij is muzikant, maar ook illustrator. De combinatie maakt hem gelukkig. „Het vak van profmuzikant wordt vaak geromantiseerd. Ik sta niet voor de keuze, maar weet ook helemaal niet of ik fulltime met muziek bezig zou willen zijn.”

Wytze Valkema: "De mooiste shows beleef je in een kleine zaal met publiek dat luistert."

Wytze Valkema: "De mooiste shows beleef je in een kleine zaal met publiek dat luistert." Foto: Wilbert Bijzitter

Onder zijn alter ego S. Lois heeft hij inmiddels drie albums gemaakt, waarvan er twee op cd zijn verschenen. In het najaar gaat hij op tournee met zangeres Milène van der Smissen, die hij begeleidt in het theaterprogramma Voor mijn part Dolly. Een show van 70 minuten, 25 liedjes van Dolly Parton. Hij heeft er inmiddels een paar try-outs en een show opzitten. Hij noemt het ‘een enorm leuke kans’, hoewel hij nog niet het gevoel heeft dat het ook zíjn programma is. Misschien is het gezonde twijfel, misschien komt het doordat hij in de voorstelling in dienst van Milène speelt. Feit blijft dat dit een mooie gelegenheid is zich aan een breder publiek te presenteren. Het contact is ontstaan via Instagram en na een eerste kennismaking zijn de plannen verder uitgewerkt. Hij lacht. „Ik ben straks serieus een flink aantal avonden weg van huis.”

Nieuws

menu