‘Fietsplezier staat bij Grupetto voorop’. Jubilerende fietstoerclub wil groepsgevoel terugbrengen

Het begon met een simpele samenvoeging van twee fietsgroepjes in Meppel elf jaar geleden. De ontwikkeling van de nieuwe club overtrof alle verwachtingen van de initiatiefnemers Hans Koning en Henk Roze. Van een ledenaantal van 25 bij de start, groeide FietsToerClub Grupetto Meppel e.o. binnen enkele jaren naar een vereniging met meer dan 300 wielrenners.

Henk Roze en Paul Jacobs bestuursleden van fietstoerclub Grupetto: 'Samen uit, samen thuis. Dat is ons motto. We passen ons aan aan de laatste."

Henk Roze en Paul Jacobs bestuursleden van fietstoerclub Grupetto: 'Samen uit, samen thuis. Dat is ons motto. We passen ons aan aan de laatste." Foto Wilbert Bijzitter

„We hadden gedacht dat we zouden groeien, maar deze aanwas overtrof alles. Er bleek behoefte aan samen fietsen. Racefietsen was populair en men wilde lid zijn van een club”, vertelt Henk Roze. Roze is naast oprichter ook al vanaf het begin bestuurslid. Samen met voorzitter Paul Jacobs doet hij bij hoofdsponsor sportcentrum CivitaS aan de Zomerdijk het verhaal over tien jaar Grupetto. „Tien plus één. Vorig jaar hebben we het feest vanwege corona niet kunnen vieren.” Zaterdag houdt Grupetto de jubileumavond bij Studio2.

Nieuws

menu