‘Hier stond helemaal niets vast’. Hillie en Arend Kikkert hebben rust gevonden in voormalige zuivelfabriek

Op 6 maart 2020 betrokken ze hun nieuwe woning, twee weken later was Nederland in de ban van corona. „We waren net op tijd klaar, anders hadden we echt een probleem gehad. Nu was het perfect. Sinds corona zijn we ook rustiger aan gaan doen. Verbouwen kost heel veel energie, maar het is het waard geweest. We wonen op een prachtige plek.”

Arend en Hillie Kikkert staan voor de blikvanger in hun huis; de met golfplaten bedekte silo middenin de leefruimte.

Arend en Hillie Kikkert staan voor de blikvanger in hun huis; de met golfplaten bedekte silo middenin de leefruimte. Foto: Smits creatieve teksten

Hillie Kikkert (69) vertelt het verhaal terwijl ze een uitgebreide rondleiding geeft door hun bijzondere woonplaats in Kolderveen. Jaren geleden hadden ze hun oog al laten vallen op dit deel van de voormalige zuivelfabriek. Een paar jaar geleden werd het daadwerkelijk een prooi voor Hillie en haar man Arend (72). Na twaalf jaar in een ander deel van de melkfabriek te hebben gewoond, heeft het echtpaar nu een woning gecreëerd in het onderkomen waar ooit de kantoren zaten gevestigd waar de zuiveladministratie werd gedaan en waar daarnaast een werkplaats was. Alles ging eruit, een nieuwe betonvloer werd gestort en toen kon de opbouw beginnen.

Dingen ontstaan

Nieuws

menu