‘Ik heb altijd mijn hart gevolgd’. Charlot Henzen combineert baan in muziekindustrie met eigen zangcarrière | serie Passie voor Muziek (5)

Veel muziekliefhebbers in Meppel kennen haar als frontvrouw van de band I Kissed Charles, met wie ze landelijke bekendheid verwierf. Charlot Henzen was nog een puber toen de band werd opgericht. Het succes liet niet lang op zich wachten. Van Clouso naar de poptempels Vera en Paradiso, van optredens voor tien mensen naar volle zalen met duizenden bezoekers. ,,Uren in een stinkbusje naar optredens in het land’’, kijkt ze terug op die tijd.

Meppel muzikant Charlot Henzen

Meppel muzikant Charlot Henzen Foto: Wilbert Bijzitter

Ze had het voor geen goud willen missen. ,,Ik heb ervan genoten, we waren onbevangen en hadden onwijs veel plezier met elkaar. Het was een unieke combinatie muzikanten, we hadden allemaal dezelfde muzieksmaak. Ik was brutaal, dat kwam goed van pas. Ik spaarde niemand in mijn teksten. Als je onzeker bent op het podium is dat verschrikkelijk. Ik weet nog dat mijn favoriete schrijver Ronald Giphart bij een van onze optredens was. Geweldig vond ik dat. Natuurlijk was er ook kritiek, maar we hadden een goed vangnet. Ik had er alles voor over. We ontdekten heel Nederland, maakten nieuwe vrienden, hebben op Noorderslag gestaan. Als ik erover praat, maakt me dat nog steeds trots.”

Nieuws

menu