‘Voortbestaan Puppet International is niet in geding’

‘Architects of Air’ was een van de spotlights van de vorige Puppet International. Archief Wilbert Bijzitter

De 5 procent korting op de gemeentelijke subsidie staat de continuïteit van Puppet International niet in de weg. Dit meldde wethouder Henk ten Hulscher donderdagavond in de gemeenteraad.

Ten Hulscher had op 10 januari een gesprek met de provincie, het bestuur en de zakelijk leider van Puppet International over de financiën van het internationale poppenspelfestival in Meppel . „De combinatie van het geld dat de provincie geeft en het geld dat wij geven, ook na de 5 procent korting, is voldoende voor landelijke fondsen om bij te passen. Dat betekent dat er wat de continuïteit betreft voor Puppet geen problemen zijn”, aldus Ten Hulscher.

Puppet International krijgt van de provincie een tweejaarlijkse subsidie van 50.000 euro en 25.000 euro van de rijksoverheid. Van de gemeente kreeg het festival tot nu toe 9.000 euro. Evenals bij alle andere subsidieontvangers in Meppel werd dit bedrag via de kaasschaafmethode voor dit jaar gekort met 5 procent.

Tijdens de behandeling van de Perspectiefnota en in de vorm van een brandbrief vroeg het Puppet-bestuur het afgelopen jaar juist om een verhoging van de subsidie, omdat zij vreesde dat een korting gevolgen zou hebben voor de geldelijke toezeggingen van de andere partijen. Uit het gesprek eerder deze maand is volgens wethouder Ten Hulscher gebleken dat Puppet zich geen zorgen hoeft te maken over het voortbestaan.

Nieuws

Meest gelezen