‘Vrienden van de Grote Kerk’ snapt keuze van Protestantse Gemeente

Grote- of Mariakerk. NDC Mediagroep / Michiel Kolle

Meppel - De stichting Vrienden van de Grote Kerk is teleurgesteld, maar ze snapt de keuze die de Protestantse Gemeente Meppel maakt. De kans is aanwezig dat de stichting stopt als de kerk van eigenaar verwisselt.

Dat zegt Marten Hofman, bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk. Je zou zeggen dat de stichting losstaat van de protestantse gemeente, maar dat is niet zo. ‘Er zijn verbindingen tussen ons en de kerkelijke gemeente, dat staat ook in de statuten’, legt Hofman uit.

Vandaar dat het voortbestaan wankel wordt als er een andere eigenaar is. Binnenkort is er een bestuursvergadering om over de nieuwste ontwikkelingen te spreken. ‘Wij snappen de keuze die nu gemaakt is, maar we vinden het wel jammer. Wij kennen de cijfers en het is duidelijk dat gekozen moet worden tussen de twee gebouwen. De Oude Kerk is praktischer.’

Stichting

De stichting bestaat sinds 2002. Ze wil zich inzetten om het gebouw in een goede staat te houden. Stichting Vrienden van de Grote Kerk is tegen een commerciële invulling.