115 en 140 deelnemers haken aan bij Tafel in de Tuin in Meppel

Tafel in de Tuin.

Tafel in de Tuin. Foto: Mediahuis Noord

De eerste editie van dit jaar van het populaire evenement Tafel in de Tuin staat op de rol voor zaterdag 13 mei in Meppel-Zuid. Er haken 115 deelnemers aan.

En daar zitten wel een aantal bijzondere deelnemers bij, weet Birgit de Jong van de organisatie. Zo worden op het adres Leeuwentand 4 ijsjes verkocht voor stichting Opkikker. En aan de Tuinweg 22 zijn boeken én lekkernijen te koop, waarvan de opbrengst naar Oekraïne gaat. „Er gaan weer heel veel mensen druk zijn in de keuken. Er wordt van alles aangeboden, van knieperties tot saté.”

De tweede editie van Tafel in de Tuin staat gepland op 3 juni voor Meppel-Noord, daar hebben zich 140 deelnemers voor ingeschreven.

Vier edities

Er staan dit jaar in totaal vier edities van Tafel in de Tuin op de rol voor Meppel. De edities in Meppel-Noord (Nieuwveense Landen, Watertorenbuurt, Haveltermade, centrum, Oosterboer en Ezinge) worden gehouden op 3 juni en 30 september; Meppel-Zuid (Berggierslanden, Koedijkslanden en Slingenberg) is komende zaterdag 13 mei aan de beurt en op 16 september.

„We willen door twee edities per wijkdeel wat meer spreiding bereiken”, vertelt initiatiefnemer Birgit de Jong. „En je kunt nu een keer meedoen en een keer lekker rondgaan in je wijkdeel. We krijgen nog wel eens de reactie van mensen dat één datum niet past in de agenda en ze het jammer vinden dat ze niet kunnen meedoen. Nu is er meer keuze.”

Plattegrond

Het principe van Tafel in de Tuin is simpel: mensen melden zich aan via www.tafelindetuin.nl als deelnemer. Zij geven daarbij aan wat ze willen verkopen. Dat kunnen leuke spulletjes, kledingstukken of accessoires zijn, maar ook hebbedingetjes en etenswaren. Er is dus veel vintage, antiek en ambacht te vinden. Er wordt een plattegrond gemaakt, die online komt te staan. Zo kunnen bezoekers gemakkelijk zien welke adressen meedoen en wat er verkocht wordt.