40 woningen in Knarrenhof Meppel. Informatieavond over woonproject op 11 april.

Peter Prak (l), wethouder Robin van Ulzen en Alinda Kloosterman tekenden in januari een intentieverklaring voor de bouw van een knarrenhof in Meppel Foto: Daan Prest

Meppel krijgt na Emmen de tweede Knarrenhof van Drenthe, een plek waar senioren kunnen wonen.

Er komen rond de 40 levensloopbestendige woningen in een hof rondom een gemeenschappelijke tuin in de nieuwbouwwijk Nieuwveenselanden. De gemeente Meppel, Cosis en Knarrenhof werken samen in dit project. De bewoners krijgen een zelfstandige woning met eigen berging, voordeur, zolder en terras. Hier geldt het principe van ’naoberschap’, waarvoor aardige buurmannen en buurvrouwen gezocht worden.

Logeerhuis

Op het terrein bouwt Cosis ook woonplekken voor jong tot oud met een ernstige meervoudige beperking. Ook komt er een logeerhuis en ruimten voor dagbesteding. Het zijn aparte gebouwen die door wegen van elkaar gescheiden zijn, elk heeft zijn eigen identiteit en buitenruimte. Voor wie wil is er de mogelijkheid binnen het hof, maar ook met de bewoners en diensten van Cosis samen op te trekken.

Op dinsdag 11 april is wordt er een informatieavond gehouden over het nieuwe woonconcept. De start van de avond is om 19.30 uur (duurt tot 21.30 uur) in kerkelijk centrum de Samenstroom, Groenmarktstraat 2 in Meppel. Opgeven voor deze avond kan via meppel@knarrenhof.nl.

Nieuws

menu