Aandacht voor jonge mantelzorgers in Meppel

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Foto: Pixabay

Gemeente Meppel vraagt met stichting Welzijn MensenWerk aandacht voor jonge mantelzorgers tijdens de nationale Week van de Jonge Mantelzorger, die duurt van 1 tot 7 juni.

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal; het geeft voldoening, maar het kan ook zwaar zijn. Zo kunnen ze zich zorgen maken of juist zorgen voor zichzelf missen, meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in Westerveld en Meppel worden er speciaal voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd door stichting Welzijn MensenWerk.

Creatieve middag

In Meppel en Westerveld kunnen kinderen/jongeren van 6 tot en met 24 jaar deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals bubbelvoetbal en klimmen. Op dinsdag 7 juni wordt er – van 15.00 tot 16.30 uur - een creatieve middag gehouden in Wijkpunt Oosterboer.

Het thema van de Week van de Jonge mantelzorger is dit jaar ‘Niet te missen!’ Met video’s, posters en verhalen laat mantelzorg.nl zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren.

Nieuws

menu