Aanleg van twee padelvelden in Nijeveen van start

De plek waar de padelbanen in Nijeveen komen. De heg achter voorzitter Henk Schonewille verdwijnt, zodat er een open ruimte komt tussen tennis en padel. Foto: Leo Haar

Op het tenniscomplex van De Nijeveense Tennis Club (NTC) De Tussenboerslanden komen twee padelbanen.

De aanleg van de banen begint nog deze week. De verwachting is dat de banen in juni in gebruik genomen kunnen worden. Henk Schonewille, voorzitter van de Tennisclub is blij met de padelbanen. In het dorp en onder de leden is namelijk veel belangstelling voor de populaire sport. „Op deze manier bieden we extra mogelijkheden voor onze eigen leden, maar hopen we ook nieuwe en jonge leden te mogen verwelkomen”, verwacht hij.

In het voorjaar van 2021 is binnen de tennisvereniging een padelcommissie opgericht om te kijken naar de mogelijkheden, haalbaarheid en draagvlak voor de aanleg van padelbanen. Uit de enquête, afgenomen onder leden, andere verenigingen, inwoners van Nijeveen en Nieuwveense Landen, bleek dat het enthousiasme al groot was en tijdens de ingelaste ALV van 17 mei 2022 werd er unaniem gestemd voor de aanleg van twee padelbanen.

De aanleg van de banen wordt gerealiseerd door PadelTotaal en wordt, naast de eigen clubinvestering en leningen van leden door middel van uitgifte van certificaten, mede mogelijk gemaakt door de BOSA subsidie, Stichting Waarborgfonds Meppel en lokale investeerders die ook een lening hebben toegezegd.


Nieuws

menu