Voormalig politiebureau in Meppel wordt gesloopt. Actium gaat er sociale huurwoningen bouwen

Het voormalige politiebureau aan de Eendrachtstraat in Meppel.

Het voormalige politiebureau aan de Eendrachtstraat in Meppel. Foto: Daan Prest

Woningcorporatie Actium heeft het voormalige politiebureau aan de Eendrachtstraat in Meppel gekocht. Op het perceel komen woningen.

Actium maakt plannen om het pand circulair te slopen, zodat materialen hergebruikt kunnen worden. Er worden verschillende scenario’s uitgewerkt.

Rob Hoogeveen, manager Vastgoed bij Actium: ‘Bij de herontwikkeling richten we ons op het bouwen van levensloopbestendige appartementen voor bijvoorbeeld ouderen. Ook appartementen voor starters op de woningmarkt zijn een mogelijkheid.’

De woningcorporatie verwacht dat het aantal appartementen kan uitkomen tussen de 54 en 65. De verwachting is dat Actium in eerste kwartaal van 2023 een eerste schets kan aanbieden aan gemeente Meppel.

Hoewel voor de locatie een nieuw bestemmingsplan nodig is, hoort een grootschalige herontwikkeling met woningbouw tot de mogelijkheden. Robin van Ulzen, wethouder wonen van Meppel: ‘We zien graag als gemeente dat er op deze locatie woningen in de sociale huur worden ontwikkeld. Ik ben dan ook blij dat Actium het voormalige politiebureau heeft gekocht.’