Al jarenlang rook-, stank-, en geluidsoverlast in de wijk Nieuwveense Landen in Meppel. De SP start een onderzoek naar biomassacentrales en het warmtenet

De wijk Nieuwveense Landen. Foto: Willem Braam

SP Meppel start zaterdag in de wijk Nieuwveense Landen met een groot onderzoek naar de ervaringen met de biomassacentrale en het warmtenet. Al jaren zijn er veel klachten over storingen, rook-, stank- en geluidsoverlast, maar oplossingen blijven uit.

SP-fractievoorzitter Xander Topma geeft aan daarom de problemen goed in kaart brengen en de resultaten presenteren aan het college om zo oplossingen dichterbij te brengen.

Van kastje naar de muur

Volgens Topma is het onduidelijk waar bewoners van de wijk terecht kunnen met hun klachten. ‘Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd. Met het onderzoek willen we de omvang van de problemen duidelijk krijgen. De uitkomst zullen we bundelen en overhandigen aan wethouder Van der Haar, die verantwoordelijk is voor dit dossier. Hopelijk neemt het college de problemen dan eindelijk een keer serieus en komen ze in actie om het op te lossen.’

De SP start morgen met het uitdelen van flyers bij alle woningen. Ze roepen alle inwoners van de wijk op om deel te nemen aan het onderzoek.

De vragenlijst is hier in te vullen.

Nieuws

menu