Albert Heijn Elzinga in Meppel ontvangt gouden certificaat ‘Gezondere Supermarkt’. Wethouder Jaap van der Haar trots op ondernemers die werken aan betere gezondheid

Albert Heijn Elzinga in Meppel kreeg donderdag 7 oktober een gouden certificaat voor ‘Gezondere Supermarkt’ uitgereikt. Foto: Meppel Actief

Albert Heijn Elzinga in Meppel is de eerste supermarkt in Drenthe die een gouden certificaat voor ‘Gezondere Supermarkt’ aan de wand mag hangen. Supermarktmanager Devin van Dijk kreeg het certificaat donderdag 7 oktober uitgereikt door een trotse wethouder Jaap van der Haar.

Meppel is een JOGG-gemeente (Jongeren op Gezond Gewicht) en samen met onder andere Meppel Actief zetten ze zich in voor een gezonde omgeving om in op te groeien voor de jeugd.

Van Dijk geeft aan dat het bij de strategie van hun supermarkt past. „Wij vinden gezondheid heel belangrijk en bieden als supermarkt al veel ongezonde keuzes aan. Daarom helpen we onze klanten graag bij een gezondere keuze.” Hij staat ervoor open om andere supermarkten te laten zien hoe hij het heeft aangepakt.

Wethouder sport en gezondheid in Meppel Jaap van der Haar is er trots op dat deze eerste gouden gezondere supermarkt in Meppel staat. “Als gemeente hebben we geen invloed op de keuzes die onze inwoners maken, maar we kunnen gezondheid wel stimuleren. Wij zijn blij met zulke ondernemers als Albert Heijn Elzinga in onze gemeente die zich inzetten voor een gezonde omgeving.”

Impulsaankoopplekken gezond in richten

Een gezondere supermarkt stimuleert haar klanten een gezondere keuze te maken en zorgt er door winkelinrichting, aandachtstrekkers en passende aanbiedingen voor dat de klant deze keuze ook makkelijker maakt. Een mooi voorbeeld zijn de aanbiedingsmanden bij de kassa. Vaak ligt hier snoepgoed of koekjes in. Juist door deze impulsaankoopplekken gezond in te richten helpen we de klant naar de gezondere keuze. Daarnaast is het de bedoeling dat men in het grote schap de gezonde keuze kan onderscheiden door gebruik te maken van schapkaartjes met de ‘gezondere keuze’. In het chipsvak kunnen die bijvoorbeeld geplaatst worden bij de popcorn.

Nieuws

Meest gelezen