Plamedie Snijder (17) uit Meppel doet eindexamen vmbo basis. 'Als ik er nu aan terugdenk, had ik het antwoord misschien wel geweten'

Plamedie Snijder, Stad & Esch Meppel.

Plamedie Snijder, Stad & Esch Meppel. Foto: Aangeleverde foto

Plamedie Snijder (17) uit Meppel doet eindexamen vmbo basis op Stad & Esch in Meppel. Waar veel leerlingen al klaar zijn met hun examens, is zij pas net begonnen. Dinsdag 31 mei maakte zij haar eerste examen: wiskunde.

„Het examen ging goed, al was ik wel zenuwachtig. Toen ik uiteindelijk in het lokaal zat, viel dat gelukkig wel weer mee. Ik ben het examen gewoon gaan maken, zonder te veel na te denken over het feit dat het een ‘echt examen’ was. We zaten met weinig mensen in het lokaal, dat vond ik prettig. Het was rustig en er zat veel ruimte tussen de tafels. Het invullen van de vragen ging goed, de meeste onderwerpen vond ik prima te doen. Er waren maar twee of drie vragen die ik niet goed snapte, deze gingen voornamelijk over het berekenen van een aantal meter per seconde. Als ik er nu aan terugdenk, had ik het antwoord misschien wel geweten. Dat is jammer, maar ik heb er alsnog vertrouwen in dat ik een voldoende ga halen.”