Anderhalvemetermaatregel maakt Puppet International onmogelijk: afgelast

De zogenaamde containervoorstellingen waren onderdeel van Puppet International in 2018. Foto: Robin Olinga

De jubileumeditie van Puppet International gaat dit jaar niet door. Volgens de organisatie maakt de anderhalvemetermaatregel het festival onmogelijk.

„Het is duidelijk geworden dat de anderhalvemetermaatregel blijft bestaan totdat er een vaccin beschikbaar is”, laat de organisatie weten. „Een deel van de gezelschappen is niet in staat om hun voorstelling met anderhalve meter afstand tussen de spelers uit te voeren.” Ook geeft het als reden dat de locaties van de voorstellingen niet geschikt zijn om het publiek anderhalve meter uit elkaar te houden.

Onzeker

Puppet International zou van 14 tot en met 18 oktober gehouden worden. „De onzekerheid of vergunningsplichtige evenementen na 1 september wel georganiseerd mogen worden heeft ook meegespeeld in dit besluit. Tot slot is op dit moment ook nog niet duidelijk of alle geprogrammeerde internationale gezelschappen hun reis naar Meppel wel kunnen maken.”

De organisatie hoopt op korte termijn de nieuwe data voor de vijftiende editie bekend te maken. Puppet International wordt om het jaar gehouden.

Nieuws

Meest gelezen