Annie Wildeboer is 86 jaar, maar nog altijd heel actief. ‘Ik wil hier helemaal niet weg, dit is het mooiste plekje van Haveltermade’

De gaskachel brandt heerlijk in de knusse woonkamer van Annie Wildeboer. Door het voorraam van de flatwoning aan de Donker Curtiusstraat in Meppel is met een schuin oog de rand van het Noorderpark te zien. Het groen met wandelpaden, bomen en bankjes, waar de 86-jarige Meppelse regelmatig een ommetje maakt en een kapje oud brood bij de geitjes brengt, is nabij.

Annie Wildeboer

Annie Wildeboer Foto Wilbert Bijzitter

Op de begane grond heeft mevrouw Wildeboer de beschikking over een voor- én achtertuin. Buren komen er weleens gebruik van maken. Dit allemaal in het uiterste puntje van Haveltermade. „Ik wil hier helemaal niet weg, dit is het mooiste plekje van de wijk. Ik hoef niet naar het centrum, ik kan vanaf hier alles op de fiets doen. Wat zeg je, een elektrische fiets?? Praat me er niet van. Die gaan veel te hard. Als ik ze soms zie vliegen… Van de zomer kon een kennis van me haar elektrische fiets niet houden en viel tegen me aan. M’n knie is nog blauw.”

Nieuws

menu