Meppeler raadslid maakt zich sterk voor acceptatie en veiligheid voor LHBTI+-gemeenschap; Anouk de Vlieg: ‘Ik ben wie ik ben en verstop mezelf niet’

Als puber begrijpt Anouk de Vlieg nooit waarom ze één iemand moet kiezen, terwijl ze verliefd is op méér klasgenootjes. Nu ze 34 is, gaat ze door het leven als polyamoreus. En hoewel mensenrechten altijd al haar aandacht hebben, staat ze sindsdien nog meer op de barricaden. Omdat niet iedereen in een hokje past, omdat sommige mensen anders zijn dan anders. En omdat de acceptatie en veiligheid van de LHBTI+-gemeenschap in Meppel op het spel staan.

Anouk de Vlieg: "Waarom zou je wel vragen naar iemands hobby of lievelingskleur en niet benieuwd zijn naar hoe iemand de liefde beleeft? Ik ben wie ik ben en ik deel mijn verhaal met wie het wil horen."

Anouk de Vlieg: "Waarom zou je wel vragen naar iemands hobby of lievelingskleur en niet benieuwd zijn naar hoe iemand de liefde beleeft? Ik ben wie ik ben en ik deel mijn verhaal met wie het wil horen." Foto: Wilbert Bijzitter

Door het recent aangenomen amendement in de gemeenteraad maakt de gemeente Meppel eenmalig 25 duizend euro vrij. Daarnaast wordt onderzocht wat structureel nodig. „Eindelijk is het meer dan alleen een regenboogvlag aan het stadhuis”, verzucht De Vlieg.

Nieuws

menu