Arme Kant Meppel start kerstactie. Verwachting is dat rond 700 huishoudens zich aanmelden

De minima ontvangen een cadeaukaart van een van de supermarkten. Arme Kant van Meppel

Arme Kant Meppel is weer druk met de organisatie van een kerstactie om Meppelers met een laag besteedbaar inkomen te helpen.

Dit jaar wordt niet alleen gewerkt met cadeaukaarten voor Jumbo, Albert Heijn en Coop, die in verband met de gestegen kosten voor boodschappen worden verhoogd tot 40 euro, maar ook met de Meppelerbonnen van 10 euro van de Meppeler Handelsvereniging. Hiermee kunnen de mensen in de kerstperiode naar eigen keuze extra boodschappen doen in Meppel en Nijeveen.

De verwachting is dat zich voor de kerstactie van 2022 zo’n 700 huishoudens zullen aanmelden. Er is een totaal bedrag van 35.000 euro begroot. Deze activiteit is alleen mogelijk dankzij de hulp en solidariteit vanuit de samenleving, door sponsoring van bedrijven, instellingen, scholen, fondsen en door particuliere giften.

Arme Kant Meppel kan terugzien op geslaagde zomeractiviteiten, zoals een dagje uit naar Slagharen (ruim 800 deelnemers), entreekaarten zwembad en klimpark Bad Hesselingen (ruim 3000 deelnemers), uitgifte entreekaartjes Drukkerij Museum (90 Deelnemers), Schouwburg Ogterop inclusief kindervoorstellingen (250 deelnemers). In het najaar kunnen ook 26 gezinnen een weekend naar Slagharen, dit allemaal tegen een sterk gereduceerd prijzen

Huiswerkbegeleiding

In 2021 is in de wijk Haveltermade op initiatief van de Arme Kant van Meppel gestart met huiswerkbegeleiding in wijkcentrum De Poele. Huiswerkbegeleiding is duur en daardoor niet bereikbaar voor kinderen van ouders met lage inkomens.

Nieuws

menu