Arme Kant zoekt 26.000 euro voor de kerstactie (ruim 650 huishoudens ontvangen dan een cadeaukaart)

De minima ontvangen een cadeaukaart van een van de supermarkten. Arme Kant van Meppel

Meppel - De bekendste actie van de Arme Kant van Meppel is de jaarlijks terugkerende kerstactie. Ook dit jaar wordt een grote inzamelingsactie opgezet onder Meppelers. Er is ongeveer 26.000 euro nodig om ruim 650 gezinnen en alleenstaanden deze kerst te trakteren.

Al meer dan 25 jaar is de Arme Kant in Meppel actief voor de minima. In het begin bestond de kerstactie uit het rondbrengen van kerstpakketten, de laatste jaren verdeelde de Arme Kant cadeaukaarten van de plaatselijke supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Coop. Dat gebeurt nu ook weer. Het doel is dat ook de minima van Meppel extra boodschappen kunnen doen met de feestdagen. Bij de stichting Arme Kant van Meppel zijn ruim 650 gezinnen en alleenstaanden ingeschreven die met een minimuminkomen moeten zien rond te komen. Er zijn er, zeker door de coronapandemie, waarschijnlijk veel meer, maar deze zijn niet bekend bij de Arme Kant.

Sponsors

Voor al deze ruim 650 huishoudens zoekt de Arme Kant sponsors. Winkels, kantoren, scholen, maar ook particulieren worden onder het motto Door Meppelers Voor Meppelers actief benaderd om een bijdrage te leveren. Voor de actie is veel geld nodig. Er zijn gelukkig op voorhand al flinke bedragen ontvangen van bijvoorbeeld het Waarborgfonds, de Rabobank en de kerken, maar er is ongeveer 26.000 euro nodig. Vrijwilligers brengen daarom in de loop van november voor de Arme Kant een brief rond bij de bedrijven in Meppel met het verzoek om een ruimhartige bijdrage en via advertenties wordt ook aan particulieren gevraagd om een gift.

Digitale start

De actie is maandag 16 november digitaal gestart door wethouder Henk ten Hulscher (Sociaal Domein). In een bijeenkomst met de Arme Kant via het beeldscherm nam de wethouder de sponsorbrief symbolisch in ontvangst.

De Arme Kant hoopt dat de actie net als in de voorgaande jaren weer een groot succes wordt. Aan de van een minimum afhankelijke huishoudens kan dan een cadeaukaart van 35 euro voor een van de supermarkten worden uitgereikt.

Meedoen?

Een bijdrage voor de kerstactie kan worden gestort op rekeningnummer NL 84 RABO 0341 8578 74 t.n.v. Arme Kant Meppel.

Mensen met een laag besteedbaar inkomen die nog niet bekend zijn bij de Arme Kant van Meppel kunnen zich aanmelden met het opgaveformulier. Die is te vinden www.armekantmeppel.nl . Aanmelden kan ook door te mailen naar armekantmeppel.acties@gmail.com.