Automobilist die op A32 bij Meppel tegen gedumpt afval reed doet aangifte

De auto raakte zwaar beschadigd. Foto: Rijkswaterstaat

De automobilist die woensdagochtend op een toerit naar de A32 bij Meppel-Noord tegen afval was gereden dat daar was gedumpt, heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt wie het afval heeft gedumpt en wie daarbij heeft geholpen.

Het ongeluk op de A32 gebeurde woensdag rond 06.45 uur. Volgens de politie was de impact van de aanrijding groot. De auto raakte total loss toen deze op een stapel hooibalen met balken reed.

Ook op de A7 ter hoogte van Midwolde (Groningen) bij de afslag Leek en even verderop bij de afslag Frieschepalen gebeurden in de nacht van woensdag op donderdag ongelukken door afvaldumpingen. De schade aan de voertuigen is ook daar aanzienlijk, aldus de politie. Bij deze ongevallen vielen geen gewonden.

De politie heeft aanwijzingen dat vrachtwagenbestuurders hebben geholpen bij het dumpen van het afval op de A7. Ze zouden dat hebben gedaan door tijdelijk langzaam te rijden en zo de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer.

Verder onderzoekt de politie het afval op sporen om te kunnen achterhalen waar het vandaan komt. Ook zijn er kentekens genoteerd en is er met meerdere getuigen gesproken.

”Het dumpen van afval op snelwegen kan zeer gevaarlijke situaties opleveren. Personen die afval dumpen nemen bewust het risico dat weggebruikers mogelijk levensgevaarlijk gewond raken. Dat heeft verregaande consequenties”, aldus de politie.

Woensdag en donderdag dumpten actievoerende boeren uit protest afval op meerdere snelwegen. De afgelopen tijd zijn er regelmatig boerenprotesten op en bij snelwegen, waarmee wordt geprotesteerd tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Nieuws

menu