De paden op, de lanen in ... De avondvierdaagse in Meppel is gestart

Deelnemers wandelen routes door heel Meppel, zo ook door het Wilhelminapark.

Deelnemers wandelen routes door heel Meppel, zo ook door het Wilhelminapark. Foto: Martijn Bijzitter

Stevige schoenen aan, gehuld in een goede jas en op pad met een flinke dosis enthousiasme. Het is weer tijd voor de avondvierdaagse in Meppel. En dat betekent vier avonden lang 5, 10 of 15 kilometer wandelen door Meppel en de nabije omgeving.

De wandelaars starten vrijwel alle avonden op het Kerkplein, vanaf hier loopt elke deelnemer de gekozen afstand. Maandag liepen deelnemers de laatste loodjes langs het hertenkamp in het Wilhelminapark.

De routes zijn allemaal zorgvuldig uitgestippeld. De woensdagroute moest wel worden gewijzigd door een wegopbreking. „De wandelaars van de 10 en 15 kilometer komen niet in de Nieuwveense Landen. De lopers van de 5 kilometer komen niet op de Nijeveenseweg, zij maken een grotere ronde door de nieuwste wijk van Meppel”, laat een woordvoerder weten.

De laatste avond, donderdag, is extra feestelijk dankzij de optredens van De Bazuin Meppel, Irene Hasselt, Prinses Margriet Rouveen/Staphorst, Woudklank Zuidwolde, draaiorgel De Parel Meppel en de Altiband op het Kerkplein. Alle wandelaars krijgen bovendien een medaille als beloning voor hun inzet.