De grootste partij van Drenthe, de BBB, wil dat de gemeente Meppel en de provincie het noodlijdende Drukkerijmuseum in Meppel redden

De grootste partij van Drenthe, de Boer Burger Beweging (BBB), vindt dat de provincie Drenthe, de gemeente Meppel en het Drukkerijmuseum samen om tafel moeten om het noodlijdende museum van de ondergang te redden.

Het Drukkerijmuseum stevent af op het einde als er niks gebeurt.

Het Drukkerijmuseum stevent af op het einde als er niks gebeurt. Foto: Leo de Harder

De provincie en de gemeente mogen het niet laten gebeuren dat een Meppeler icoon verdwijnt. Dat heeft BBB-Statenlid Gert Veltrop namens zijn partij in schriftelijke vragen aan het college van Gedupeerde Staten van Drenthe laten weten.

„Wij vinden dat de provincie en de gemeente in eerste instantie aan zet zijn om het museum te redden. Als er geld komt, zullen ook andere partijen bereid zijn de knip te trekken. Als beide overheden afhaken, dragen ook andere organisaties niet bij”, zegt Veltrop. „Je krijgt dan een soort negatieve precedentwerking. Dat moeten we zien te voorkomen.”

Er moet volgens BBB eerst een oplossing voor de korte termijn komen om sluiting te voorkomen. Provincie en gemeente zijn nu aan zet. Daarna moeten gemeente, provincie en het museum een plan maken voor de langere termijn. Als beide overheden bijdragen, komt volgens BBB het bedrijfsleven ook over de brug. De vragen zijn nu gesteld, de ideeën neergelegd. BBB wil dat het college van Gedeputeerde Staten voor 17 mei reageert.

Werkbezoek