Bakker Steenbergen uit Meppel bakt opnieuw bijna de lekkerste oliebollen. Willem Steenbergen staat al zeven jaar in de top 3

Sonja en Willem Steenbergen, bakker Robert Slagter en Geert Caniels (Echte Bakkersgilde). Steenbergen

Steenbergen, De Echte Bakker uit Meppel heeft de tweede plaats behaald in de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Daarmee prolongeert hij zijn zilveren titel. Al zeven jaar op rij staat Willem Steenbergen in de top drie van deze competitie.

Zaterdag 11 december konden oliebollen ingestuurd worden voor de wedstrijd. De keuring werd uitgevoerd door vakspecialisten: de Meesters Boulanger Wietse Schiere en Mark Plaating en productontwikkelaar Carlo Sinke.

Knap staaltje vakmanschap

De keurmeesters gaven aan dat Steenbergen wederom een knap staaltje vakmanschap heeft ingeleverd voor de keuring. ‘De oliebol uit Meppel met zijn dunne krokante korst en zachte binnenkant was een feest om te eten. Het zijn bovengemiddeld goede bollen’, aldus de jury.

Willem Steenbergen vindt het erg jammer dat hij niet bovenaan is geëindigd. „Maar,” reageert hij sportief, „de beste moet winnen.” Het zijn drukke tijden voor de bakker, maar deze oliebollenkeuring laat hij niet voorbij gaan. „Ik vind het leuk om te doen en ik blijf proberen om een keer eerste te worden.”

Sonja Steenbergen is blij en trots: „Willem en de bakkers zorgen dat er topkwaliteit uit de bakkerij komt. Het is zo fijn om dat te mogen verkopen.”

Nieuws