Basisscholen uit Meppel maken kans op een ANWB Verkeersplein

Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein.

Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein. aangeleverde foto

Vier scholen uit de gemeente Meppel doen mee aan de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Iedereen kan een stem uitbrengen op één van de bijna 360 basisscholen in Nederland die in de race zijn voor zo’n Verkeersplein.

SBO Reestoeverschool, OBS Sprinkels, KC De Akker uit Meppel en OBS Commissaris Gaarlandt uit Nijeveen doen aan de verkiezing mee, samen met nog 13 scholen uit Drenthe. Per provincie wint een basisschool. De winnaars ontvangen bij de start van het aankomende schooljaar een ANWB Verkeersplein en een lespakket.

Op het verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen en praktijkervaring opdoen. Kinderen doen steeds minder ervaring op in het verkeer, doordat ze bijvoorbeeld met de auto of bakfiets gebracht worden. Ook bevinden buitenschoolse activiteiten zich vaak op loopafstand en hebben sommige kinderen geen eigen fiets. Juist omdat basisschoolkinderen nog volop in ontwikkeling zijn, kunnen zij verkeerssituaties vaak niet goed inschatten. Het voornaamste doel van een ANWB Verkeersplein is dat zij veilig kunnen oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde. Daarnaast wil de ANWB met verkeerspleinen de kennis van de verkeersregels en het verkeersinzicht van kinderen vergroten.

Stemmen kan tot en met vrijdag 26 mei via deze .