Basisschool De IJsvogel in Meppel dompelt zich onder in kunst en cultuur met een kermisdag

Workshops bij de IJsvogel.

Workshops bij de IJsvogel. Foto: Martijn Bijzitter

Op basisschool De IJsvogel in Meppel werd donderdag een kermisdag gehouden. In de ochtend waren er verschillende workshops en ’s middags hadden de leerlingen van groep 7 en 8 allerlei activiteiten georganiseerd op het plein.

„Het was een geslaagde dag, daar hebben de kinderen grotendeels zelf voor gezorgd”, vertelt directeur Marieke Bonen. „In de ochtend hebben de leerlingen op een creatieve manier aandacht besteed aan het thema kermis. Er zijn stop-motion video’s gemaakt met botsauto’s, er is geknutseld en de jongste leerlingen hebben meegemaakt hoe het eraan toegaat in een spookhuis.”

‘s Middags hebben leerlingen van groep 7 en 8 het schoolplein feestelijk versierd. „Ze hadden van alles geregeld. Er was een schiettent, kinderen konden blikgooien en ook aan de suikerspinkraam was gedacht. Het was een groot succes.”

„We vinden het belangrijk om veel aan kunst en cultuur te doen, daarom stond deze dag in het teken van kermis”, vertelt Bonen. „De IJsvogel werkt met thematische projecten, hierbij worden de vakken aardrijkskunde, techniek en kunst gecombineerd.”