Het bedrijfsverzamelgebouw aan de Zomerdijk.

Bedrijfsverzamelgebouw aan de Zomerdijk in Meppel vordert gestaag

Het bedrijfsverzamelgebouw aan de Zomerdijk. Daan Prest

Meppel – De contouren van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Zomerdijk zijn al zichtbaar. Over een maand of twee zijn de units bruikbaar, het gebouw wordt dan opgeleverd.

„Er is voldoende vraag naar dergelijk bedrijfsunits. We zoeken nog naar een geschikte locatie voor de ontwikkeling van een vergelijkbaar project”, licht Mathijs Steenbergen van Boogaerdt Bedrijfsmakelaars toe. Hij regelt de informatie en verkoop van dergelijke projecten. „Er is contact geweest met de gemeente Meppel over mogelijke locaties. Werkgelegenheid en ondernemerschap zijn belangrijke aspecten voor de gemeente. De units zijn geschikt voor zzp’ers en ondernemers. We voldoen daarmee zeker aan deze criteria. Bedrijventerrein Oevers E zou gezien de ligging een uitstekende locatie zijn. Hier zijn dan ook gesprekken over.”

Alle units zijn verkocht

Alle zestien units in het verzamelgebouw aan de Zomerdijk zijn verkocht, waarvan de laatste een maand geleden. „De units zijn vooral in trek bij zzp’ers en ondernemers die extra ruimte nodig hebben”, weet Steenbergen. „Maar ook mensen die niet altijd de ruimte om een caravan, camper of boot bij hun woning te stallen. Ook de hobbyist die thuis te weinig ruimte heeft, kan kiezen voor deze oplossing. Dit soort projecten levert een mooie mix van gebruikers op.”

Volgens de planning wordt het verzamelgebouw aan de Zomerdijk in april opgeleverd. De ontwikkelaar van dit project is De Marne Vastgoed uit Zwolle. Dit bedrijf is ook in beeld voor het eventuele nieuwe project op Oevers E in Meppel.