Bekende Amazing Stroopwafel Wim Kerkhof overhandigt roemruchte heruitgebrachte lp bij Wim Kortekaas in de huiskamer in Meppel

Stel, je koopt een lp en je krijgt de plaat hoogstpersoonlijk overhandigd door een lid van de band waar je fan van bent. Dat overkwam Wim Kortekaas (69) uit Meppel gistermiddag. Wim Kerkhof van The Amazing Stroopwafels drukte hem de herdruk van de legendarische plaat Mooi Weer in de hand, gewoon in zijn woonkamer.

Wim Kortekaas krijgt een beroemde heruitgebrachte LP van The Amazing Stroopwafels Wim Kerkhof.

Wim Kortekaas krijgt een beroemde heruitgebrachte LP van The Amazing Stroopwafels Wim Kerkhof. Foto: Martijn Bijzitter

Het is rond half zes als de beide ‘Wimmen’ elkaar ontmoeten. Wim Kerkhof, de bekende zanger en muzikant van The Amazing Stroopwafels, is niet moe en wel voldaan als hij zijn 22 jaar oude Volvo 940 aan het Van Oldenbarneveltplein parkeert. Het bandlid van het eerste uur van The Amazing Stroopwafels heeft er een flinke tocht opzitten. Kerkhof begon in Rotterdam, ging daarna naar Nieuwerkerk aan de IJssel, Lemmer, Sneek, Drachten, Leeuwarden, Holwerd, Anloo, Schoonoord en dus Meppel. Allemaal om de originele en opnieuw uitgebrachte lp Mooi Weer The Amazing Stroopwafels uit 1981 hoogstpersoonlijk aan fans en dus ook aan Wim Kortekaas te overhandigen.

Nieuws