Opnieuw ingebroken in woningen Koedijkslanden. Bekijk hier de camerabeelden van een woninginbraak in Meppel.

Inbreker Koedijkslanden

Er is afgelopen week opnieuw ingebroken in de wijk Koedijkslanden in Meppel. Twee woningen zijn daarbij doorzocht. Daarmee komt het aantal meldingen van inbraak of poging tot inbraak – in vier maanden tijd- op 53. Er zijn 45 aangiftes gedaan.

De meeste inbraken vonden plaats in de Koedijkslanden; afgelopen maand is hier al zeven keer ingebroken. Sommige inbraken vonden in dezelfde week plaats. Op de foto is te zien hoe een inbreker op het gemakje rondkijkt in een woning in de Koedijkslanden. Deze inbraak vond plaats in mei.

Ook in de Oosterboer is in mei vier keer ingebroken. Sinds de inbraakgolf is er extra surveillance op straat. Het is nog onduidelijk of het steeds om dezelfde dader(s) gaat. Volgens de politie vinden de inbraken veelal ‘s nachts plaats.

Onderzoek

Eerder liet de politie al weten extra te surveilleren. „Ook wij zien dat het aantal inbraken flink is toegenomen. Wij nemen dit heel hoog op. Vanzelfsprekend nemen wij elke aangifte in behandeling. Alle aangiftes worden nu meegenomen in een groter onderzoek”, vertelt een politiewoordvoerder. De politie sluit niet uit dat er een verband bestaat tussen een aantal inbraken.

De politie waarschuwt dat inbrekers de vakantieperiode aangrijpen om ongemerkt woningen binnen te komen. „Laat de woning er bewoond uitzien, laat koffiekopjes staan en zorg ervoor, wanneer dat kan, dat er een auto op de oprit staat”, adviseert een woordvoerder.

De politie doet een oproep om bij opvallend gedrag 112 te bellen.