Ben jij de nieuwe Klimaatburgemeester van Meppel?

Op 31 oktober start de tweede Nationale Klimaatweek. Foto: ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt in de gemeente Meppel nog een Klimaatburgemeester. In het gehele land hebben zich al 110 Klimaatburgemeesters aangemeld voor de Nationale Klimaatweek 2022. Naast Klimaatburgemeesters zoekt het ministerie ook bedrijven en organisaties die zich aansluiten als Klimaatsupporter.

Mensen die al stappen hebben gezet om klimaatbewuster te leven, wonen, eten, consumeren of reizen, kunnen zich aanmelden. Door hun verhaal te delen, inspireer de burgemeesters andere Nederlanders om ook duurzamer te leven.

Op 31 oktober start de tweede Nationale Klimaatweek (NKW).. In die week (die loopt t/m 6 november) vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen in de samenleving. Vorig jaar tijdens de NKW zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat.

De Klimaatburgemeester zet stappen om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan door middel van een grote maatregel zijn of juist iets kleins. Bijvoorbeeld door minder energie te gebruiken, het huis goed te isoleren, het eten van minder vlees en zuivel, korter of koud te douchen of vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal in het eigen netwerk en organiseert een activiteit op 31 oktober (of andere dag tijdens de NKW) in de eigen gemeente, wijk of buurt om bewoners en omgeving in beweging te krijgen.

Bedrijven kunnen zich ook aanmelden

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat roept niet alleen burgers op mee te doen aan de Nationale Klimaatweek. Ook organisaties - zogenaamde Klimaatsupporters - in Meppel en omgeving die zich inzetten voor het klimaat kunnen een bijdrage leveren, door te laten zien wat ze doen en daarmee anderen te inspireren. Van scholen tot mkb en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties.

Aanmelden kan via: www.nkw2022.nl

Nieuws

menu