Berggierslanden als eerste wijk in Meppel van het gas af. Overweldigende belangstelling voor bewonersavond

Meer dan tweehonderd aanmeldingen waren er binnengekomen van mensen die graag wilden horen hoe de gemeente Meppel van Berggierslanden de eerste bestaande wijk gaat maken die van het aardgas afgaat. Horecagelegenheid Bij Jans op sportpark Koedijkslanden puilde dinsdagavond uit bij een informatieavond voor bewoners uit Berggierslanden.

Na het plenaire gedeelte was er ruimte om vragen te stellen en ideeën te spuien. Bewoners konden zich opgeven voor de bewonersgroepen.

Na het plenaire gedeelte was er ruimte om vragen te stellen en ideeën te spuien. Bewoners konden zich opgeven voor de bewonersgroepen. Foto: Smits creatieve teksten

Boodschap van de avond: die route ligt er nog niet. Het wijkuitvoeringsplan dat daarvoor nodig is, wil de gemeente samen met de bewoners maken. Hiervoor worden bewonersgroepen ingericht die met elkaar aan de slag gaan over onder andere de thema’s warmtepompen, betaalbaarheid en financiën, openbare ruimte, aanpassingen aan de woningen en feedback en reflectie. Dit wordt een kort traject. De uitkomsten uit de groepen moeten vlak voor of vlak na de zomervakantie leiden tot een plan dat aan de hele wijk wordt voorgelegd.