Bestuur Engelgaarde heeft conflict met de gemeente Meppel. Wethouder werkt aan een compromis

Het bestuur van Stichting Engelgaarde maakt zich grote zorgen over de toekomst van de recreatieplas. Twee jaar geleden sloten het bestuur van de stichting en de gemeente een principe-akkoord over het onderhoud van Engelgaarde. Tot op heden is dit door de gemeente opgestelde convenant door het gemeentebestuur zelf nog niet ondertekend.

Wethouder Jaap van der Haar (r) en voorzitter Jaap Rumph (l) onthulden vorig jaar eensgezind het naambordje voor het Waarborgfondspad. Van der Haar werd toen tot ambassadeur van Engelgaarde benoemd.

Wethouder Jaap van der Haar (r) en voorzitter Jaap Rumph (l) onthulden vorig jaar eensgezind het naambordje voor het Waarborgfondspad. Van der Haar werd toen tot ambassadeur van Engelgaarde benoemd. Foto: Archief Ondertoon Media

Voorzitter Jaap Rumph van de stichting sprak daarover vrijdagmiddag tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor de Vrienden van Engelgaarde zijn grote teleurstelling uit. Zonder de garantie van de gemeente wordt de situatie voor Engelgaarde in de nabije toekomst penibel. Voor het gehoor van een zestigtal Vrienden van Engelgaarde maakte Jaap Rumph van zijn hart geen moordkuil.

Nieuws

menu