Beurs Ondernemend Nijeveen gaat niet door

Nijeveen. Foto: wim goedhart

De beurs van Ondernemend Nijeveen die op 20 en 21 april gehouden zou worden, gaat niet door. Te weinig ondernemers en bedrijven hebben aangegeven een plekje te willen op de beursvloer.

Van de meer dan 100 leden die Ondernemend Nijeveen telt, zijn 26 aanmeldingen binnengekomen. De organisatie heeft aangegeven dat dit aantal te minimaal is voor een volwaardige beurs en daarmee financieel niet haalbaar. Het risico voor de vereniging zou zodoende te groot zijn. Er wordt gezocht naar een alternatief voor de leden.

De editie van 2023 onder de titel ‘Ondernemend Nijeveen laat zich zien’ zou de derde ondernemersbeurs van grote omvang zijn in het dorp. De eerste was in 2012, de tweede in 2017. Het evenement zou dit jaar plaatsvinden in sporthal De Eendracht.

Redenen die ondernemers hebben aangegeven om niet deel te nemen aan de beurs zijn onder andere te weinig personeel om het bedrijf goed neer te zetten, een volle agenda en het feit dat niet voor iedere ondernemer een beurs interessant is. Ook verschillende zzp’ers hebben aangegeven het lastig te vinden zich te presenteren.

Nieuws

menu