Beweeg- en beleeftuin bij Reestdal Revalidatie officieel in gebruik genomen

De heer Pauw en mevrouw Zondag openen de tuin

De heer Pauw en mevrouw Zondag openen de tuin Foto; Noorderboog

De beleef- en beweegtuin van Reestdal Revalidatie is onlangs feestelijk geopend. Onder toeziend oog van Erwin Duits, bestuurder van Noorderboog en Fred Hofstra, de penningmeester van WBF (Stichting Waarborgfonds Meppel) knipten de heer Pauw en mevrouw Zondag het lintje door.

Sinds de opening van Reestdal Revalidatie in maart 2022 is er hard gewerkt aan de totstandkoming van de tuin. „Deze tuin is niet alleen bedoeld voor onze revalidanten, maar ook voor bezoekers en omwonenden. Het is een plek waar men kan wandelen, sporten en elkaar kan ontmoeten”, verklaart Erwin Duits.

De beleef- en beweegtuin grenst aan het prachtige natuurgebied Reestdal, waardoor het een bijzondere plek vormt waar de natuur en revalidatie samenkomen. Hofstra voegt eraan toe: „Met de realisatie van deze tuin is Meppel weer een stukje mooier, beter en completer geworden.”

Tijdens de opening van de tuin werd ook het nieuwe insectenhotel onthuld, mogelijk gemaakt door Lionsclub Zuidwest-Drenthe. Namens de Lionsclub sprak Jan Freerk van Calker zijn hoop uit dat niet alleen de insecten zich thuis zullen voelen in het hotel, net als alle mensen die in het revalidatiecentrum worden behandeld.