Beweegochtend voor senioren Reestoord. 'Mijn oude botten kunnen het nog prima aan'

Meppel Actief heeft dinsdag een sportieve activiteitenochtend voor senioren gehouden, bij woonzorgcentrum Reestoord. De ochtend is onderdeel van de Nationale Sportweek.

Beweegochtend voor senioren Reestoord

Beweegochtend voor senioren Reestoord Foto: Daan Prest

In de aula van het woonzorgcentrum verzamelen veertien senioren zich voor een sportieve ochtend. Onder leiding van twee vrijwilligers van Meppel Actief nemen de deelnemers plaats in een kring. „Het hoeft niet snel, maar als het lukt, steek u handen maar in de lucht”, klinkt er door de zaal. Al lachend steken de deelnemers zonder moeite hun armen in de lucht. „Daar staan jullie van te kijken hé? Mijn oude botten kunnen het nog prima aan”, grapt een van de oudere bewoonsters. „Maar nu ben ik wel toe aan een kop koffie.”

Sporten en bewegen

Het hele land staat in het teken van de sport. Dat is het doel van de Nationale Sportweek van NOC*NSF die afgelopen vrijdag van start ging en nog tot en met zondag 26 september duurt. Gemeenten, sportbedrijven, sportbonden en sportclubs organiseren tien dagen lang sportieve activiteiten. De bedoeling is zoveel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen te krijgen.

Het thema van deze Nationale Sportweek is: ‘Sport doet iets met je’. Er zijn dit jaar vijf gaststeden die een uitgebreid programma presenteren. Dat zijn Alphen aan den Rijn, Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein. Maar ook in andere steden zijn er veel activiteiten en openen honderden sportclubs hun deuren.

10@10 Challenge

Vanuit de European Week of Sports, waar dit jaar 41 EU-landen aan meedoen, wordt op 22 september de 10@10 Challenge voor scholen gehouden. Onder aanvoering van bekende sporters gaan leerlingen om 10.00 uur tien minuten met elkaar bewegen.