Bewoners ATC, ouders en familieleden tekenen petitie tegen gedwongen verhuizing van kwetsbare jongeren naar Bremenbergweg in Meppel

Twee moeders van jongeren die verblijven in het appartemententrainingscentrum (ATC) van Cosis aan de Reestlaan in Meppel zijn een petitie gestart tegen de verhuizing van hun kinderen naar de Bremenbergweg in Nijeveen. De petitie is inmiddels getekend door 85 personen, onder wie bewoners zelf, hun ouders en familieleden.

Het ATC aan de Reestlaan is een trainingslocatie waar jongeren vanaf 18 jaar tot ongeveer 30 jaar kunnen trainen met als doel zo zelfstandig mogelijk te gaan wonen.

Het ATC aan de Reestlaan is een trainingslocatie waar jongeren vanaf 18 jaar tot ongeveer 30 jaar kunnen trainen met als doel zo zelfstandig mogelijk te gaan wonen. Foto: Google maps

De jongvolwassenen in het ATC moeten verhuizen naar woonunits die naast de biomassacentrale in de Nieuwveense Landen worden geplaatst. Deze units waren oorspronkelijk bestemd voor kwetsbare ouderen uit de Reestlanden aan de Prins Bernhardsingel. Cosis huurt van Noorderboog een etage van dat gebouw. Noorderboog is de eigenaar van dat gebouw en deze heeft de etage nu zelf nodig.

Nieuws

Meest gelezen