Bewoners Oosterboer maken zich zorgen om huisvestiging van arbeidsmigranten in hun straat. 'Niemand wil ze naast zich’

Bewoners uit de Oosterboer in Meppel maken zich zorgen om de huisvestiging van arbeidsmigranten in hun woonwijk. Sinds juli worden twee eengezinswoningen in hun straat bewoond door respectievelijk vijf en zes migranten. ,,Blijft het bij twee woningen of komen er nog meer migranten in onze straat? We hebben altijd gezinnen naast ons gehad, dit is een compleet nieuwe situatie”, laten de bewoners weten.

Eigenaar Wilco Knol van uitzendbureau Unie-Pool: ,,Gemeenten willen de arbeidsmigranten gewoon niet. Onbekend maakt onbemind."

Eigenaar Wilco Knol van uitzendbureau Unie-Pool: ,,Gemeenten willen de arbeidsmigranten gewoon niet. Onbekend maakt onbemind." Foto: Wim Goedhart

Wanneer er in augustus contact wordt gezocht met de gemeente – met de vraag wat het beleid hierop is – krijgen bewoners uit de Oosterboer te horen dat er géén beleid is. „En toen ik de vraag stelde hoeveel migranten er überhaupt in Meppel werken en wonen, luidde het antwoord: ‘Geen flauw idee mevrouw, dat weten wij niet’. Ongelofelijk toch? Waar is de gemeente toch mee bezig?”, zegt een bezorgde buurtbewoner. „Wij vragen de gemeente om eens met dit onderwerp bezig te gaan.”