Bewoners van Koedijkslanden betalen per busrit zeker 2,80 euro meer dan andere inwoners van Meppel. PvdA en ChristenUnie stellen vragen aan de gemeente

Foto:

Foto: Gemeente Meppel

De fracties van de PvdA en ChristenUnie in de gemeenteraad van Meppel maken zich zorgen over het gebruik en de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in de wijk Koedijkslanden.

Volgens fractievoorzitters Annie Huisman (PvdA) en Ina Booij (CU) rijdt de stadsbus niet meer door deze wijk en moeten bewoners gebruikmaken van buslijn 28 van Qbuzz. Daardoor zijn de kosten van inwoners van de Koedijkslanden minimaal 2,80 euro hoger per busrit ten opzichte van andere wijken. Het prijsverschil veroorzaakt een vorm van ongelijkheid in behandeling tussen de inwoners uit verschillende wijken.

Daarnaast is de aansluiting op ander vervoer vanaf het station niet optimaal. De aansluiting op ander vervoer op het station bedraagt minimaal 15 minuten wachttijd.

Bovendien zou het in- en uitstappen van de bussen van Qbuzz voor sommige passagiers lastiger zijn dan bij de stadsbussen.

Daarnaast melden de partijen dat de inzet van bussen in verschillende groottes op lijn 28 leidt tot problemen op onder andere de Rembrandtlaan. De vervoerder zet vaak verlengde bussen in en de snelheid waarmee gereden wordt past niet in dit gebied. De Rembrandtlaan wordt door veel jonge en oude verkeersdeelnemers gebruikt om naar de diverse scholen in de Koedijkslanden te gaan.

De partijen willen van het college van burgemeester en wethouders onder andere weten hoe de gemeente aankijkt tegen het prijsverschil, de toegankelijkheid van de bussen, de wachttijden bij het station en de verkeersveiligheid.